De AquaFit Easy

De voordelen van sporten in het water, en meer specifiek aquabiking, hoeven al lang niet meer bewezen te worden. De AquaFit Easy biedt je daarenboven de weldaden van 26 frontale en laterale massagejets, chromotherapie, afgave van ozon en een individueel programma aangepast aan jouw noden en bedoelingen.

Bij Bovita beoefen je aquabiking in een discreet afgeschermde ruimte met muziek naar keuze via de hoofdtelefoon, weg van alle dagdagelijkse stress.   

De 4 fysiologische effecten

Aquabiking biedt je volgende fysiologische effecten:

  • het POMP-EFFECT : dankzij de weerstand van de pedalen, en de druk van de voeten op de pedalen, wordt het bloed sneller naar het hart gepompt;
  • de BOOST VAN DE BLOEDDOORSTROMING : de weerstand zal tevens de hartslag verhogen, en bijgevolg de bloeddoorstroming "boosten";
  • het PRESSOTHERAPIE-EFFECT : de natuurlijke druk van het water, verhoogd met de druk van de massagejets, bevordert de afvoer via de aders van de aanwezige afvalstoffen;
  • AANPAK VAN VAATVERNAUWING : de beoefening van aquabiking in water van een lagere temperatuur zal voor een aanzienlijke verbetering van vernauwing van de aders zorgen.

Verbetering calorieverbruik en cardiovasculaire stimulatie

Aquabiking in een individuele cabine laat tegelijkertijd toe een cardio-vasculaire inspanning te leveren, én de spieren te verstevigen. Water heeft een weerstand van twaalf keer de weerstand van lucht, en dus is bijgevolg het energieverbruik tijdens een sessie aquabiking aanzienlijk hoger: gemiddeld verbruik tussen de 300 en de 500 calorieën per sessie van 30 minuten. De ervaring leert ons echter dat deze waarden geregeld worden overtroffen.

Aquabiking biedt je dus tijdens alle seizoenen de ideale activiteit voor afslanken en figuurcorrectie. 

Versteviging van de huid en wegwerken van cellulitis

Het beoefenen van aquabiking in onze cabine leidt dankzij de regelbare weerstand van de pedalen tevens tot volgende effecten: 

  • versteviging van de spieren, en voornamelijk de bilspieren;
  • bevordering van het verlies van lichaamseigen vetten dankzij het verhoogde energieverbruik.

De boost van de bloeddoorstroming en het pressotherapie-effect zorgen voor een optimale afvoer van de aanwezige afvalstoffen.

De hydromassage van de jets zal verder de vetcellen "breken" en de huidstructuur verstevigen.

Revalidatie of bevorderen van het herstel na een inspanning

Het herstel is het meest efficiënt in water van lagere temperatuur, en de combinatie van de 4 genoemde fysiologische effecten zal ertoe leiden dat men met een gevoel van "lichte" benen eindigt, en het herstel na de inspanning aanzienlijk bevorderen, zonder negatieve invloed op de gewrichten.

Wellness

Naast de fysiologische weldaden van aquabiking biedt het je tevens een ontstressend effect. Dankzij de discrete afscherming, de sfeervolle ruimte van onze cabine, de chromotherapie en de muziek naar keuze, krijg je een volkomen gevoel van wellness tijdens je sessie.