De behandeling

De pressotherapie of lymfedrainage wordt uitgevoerd door middel van een electronisch gestuurde luchtdrukmassage. Je wordt ingewikkeld in een pak dat uit verschillende segmenten bestaat. De computer voorziet deze segmenten per lichaamszone beurtelings van verhoging en terugname van de luchtdruk in het pak, waardoor een heilzame en relaxerende drukmassage plaatsvindt.

Een sessie duurt 30 minuten. De ideale kuur bestaat uit 10 behandelingen en het beste resultaat behaal je met 1 à 2 sessies per week. Voor blijvende resultaten wordt aangeraden maandelijks een onderhoudsbeurt te nemen na de kuur van 10 behandelingen.

Resultaten en effecten van pressotherapie

De pressotherapie verbetert de bloedcirculatie aanzienlijk, en voorkomt zo onder meer koude handen en/of voeten ten gevolge van een slechte doorbloeding. De lymfen worden door de drukmassage gestimuleerd en zorgen er bijgevolg voor dat alle afvalstoffen en overtollige vochtophopingen in ons lichaam op een effectieve wijze worden afgevoerd. De pressotherapie is dan ook de ideale nazorg na een lipolaser sessie.

Tevens versnelt de pressotherapie desgevallend het afslankproces en wordt de verbranding van calorieën bevorderd door de natuurlijke boost van het metabolisme. Door de verbeterde doorbloeding worden de bloedvaten versterkt.

Ook cellulitis zal aanzienlijk verbeterd worden: de oorzaken van de vorming van cellulitis vinden we immers in een slechte doorbloeding en een slechte afvoer van toxines. De huid zal na de behandeling aanzienlijk gladder zijn.

Electrostimulatie

De pressotherapie kan desgewenst gecombineerd worden met electrostimulatie om bepaalde spiergroepen te verstevigen en de spiertonus te verhogen. Het principe van electrostimulatie gaat uit van het stimuleren van de betrokken spieren door het toedienen van korte electrische impulsen via de electroden die tijdens de pressotherapie op de huid bevestigd worden.

De toepassing is ideaal voor probleemzones zoals bovenarmen, taille, mannelijke borst, boven- en onderbenen en bevordert de resultaten van een kuur met de lipolaser. Tevens dient de electrostimulatie als onderhoudsbehandeling tijdens een herstel- of rustfaze van sporters om zo de stevigheid van de spieren te behouden.

De intensiteit en de frequentie van de behandeling wordt progressief opgebouwd om van 2 naar idealiter 4 sessies per week te komen. De behandeling is volkomen veilig en door de kwaliteit van de micro-impulsen kan er geen schade aan de huid ontstaan. Voor zwangere vrouwen of mensen met een pacemaker en/of een hartkwaal is electrostimulatie echter afgeraden.